Jabłkowa dynia to szybki i prosty sposób na podanie maluszkowi tego co najlepsze. Wystarczy 20 minut, by dzidziuś mógł zjeść danie, którego nie znajdziesz w słoiczkach. :-) Z podanych składników zrobisz dwie porcje posiłku. Po przygotowaniu część dania możesz zamrozić.
Starszemu maluszkowi możesz ugotować 100 g dyni z połową słodkiego jabłka pokrojonego w kostkę i cynamonem. Zrobisz wówczas pyszny i słodki deser.
Składniki:
- 100 g dyni pokrojonej w kostkę
- odrobina przegotowanej wody(kilka łyżek)
- 2 łyżki klarownego soku z jabłek
- 1 łyżka kaszki ryżowej przygotowanej na wodzie
- Dynię gotuj pod przykryciem do miękkości w wodzie zmieszanej z sokiem jabłkowym.
- Podczas gotowania sprawdzaj czy nie należy dodać jeszcze odrobiny wody.
- Całość zmiksuj i zagęść wcześniej przygotowaną kaszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz