Coś dzisiaj strasznie za mną chodzi... coś takiego pysznego i słodkiego. Chyba trzeba będzie wybrać się do sklepu i kupić coś np. składniki do muffinów albo na domowe ciasteczka i obowiązkowo kupon lotto :D dzisiaj kumulacja!:-) Póki co szukam jakichś słodkich i prostych przepisów :-) Dzisiaj mamy też powód do świętowania :D Iga zaczęła raczkować :D A już myślałam, że to nigdy nie nastąpi. Najpierw stawała w łóżeczku, później chodziła za rączki, a teraz raczkuje! :-) Jestem dumna :-) Co do słodkości to postaram się zamieścić coś wieczorem albo jutro :-)
Pora na przepis na nasz dzisiejszy obiadek :D Iga jadła fileta z dorsza w pomidorach :-) Pycha :-) Ryby i pomidory to połączenie, które ja osobiście uwielbiam :-) Iga też nie narzekała.
Składniki:
- świeży nieduży filet z ryby morskiej (np. dorsz)
- 1 dojrzały pomidor
- 1 ziemniak (lub łyżeczka drobnego makaronu)
- pół małej cukinii
- pół marchewki
- łyżka oleju rzepakowego
- odrobinę drobno posiekanego koperku
- szczypta suszonej lub świeżej bazylii
- Filet ugotuj na parze lub upiecz w folii.
- Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój na cząstki i łyżeczką wybierz pestki z miąższem.
- W garnuszku, w małej ilości wody ugotuj ziemniaka i marchewkę pokrojone w kostkę oraz pomidora i cukinię (Ja warzywa ugotowałam na parze - oprócz pomidora).
- Pod koniec gotowania dodaj olej, koperek i bazylię.
- Warzywa zmiksuj lub zgnieć widelcem.
- Ostudzony filet rozdrobnij delikatnie w dłoniach aby do potrawy nie dostała się żadna ość i dodaj do reszty warzyw. Wymieszaj całość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz