Dzisiejszy obiad był dość kolorowy. :-) Danie wyszło bardzo dobre. :-) Chętnie powtórzę to dla mojego męża - jemu też powinno smakować. Póki co przyjemność z jedzenia miałam ja i moja córcia. :-)
Składniki:
- pół filiżanki suchego kuskusu
- kawałek ugotowanej piersi z indyka
- 3 łyżki drobno pokrojonych warzyw: marchewki, pietruszki i selera (może być naciowy)
- łyżeczka zielonego cukrowego groszku (cały rok dostępny jest mrożony)
- pół łyżeczki masła
- Wszystkie warzywa wrzuć do rondelka, zalej odrobiną wody i chwilę podduś - tak by zmiękły.
- Mięso pokrój na małe kawałki, dodaj do rondelka i mieszaj tak by się podgrzało.
- Kuskus przygotuj według opisu na opakowaniu.
- Kiedy kasza wchłonie całą wodę, dodaj masło i zamieszaj.
- Po około 6 minutach polej ją warzywami z mięsem i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz