wtorek, 29 października 2013

Jabłkowa dynia (po 4. miesiącu)


Jabłkowa dynia to szybki i prosty sposób na podanie maluszkowi tego co najlepsze. Wystarczy 20 minut, by dzidziuś mógł zjeść danie, którego nie znajdziesz w słoiczkach. :-) Z podanych składników zrobisz dwie porcje posiłku. Po przygotowaniu część dania możesz zamrozić. 
Starszemu maluszkowi możesz ugotować 100 g dyni z połową słodkiego jabłka pokrojonego w kostkę i cynamonem. Zrobisz wówczas pyszny i słodki deser.

Składniki:
  • 100 g dyni pokrojonej w kostkę
  • odrobina przegotowanej wody(kilka łyżek)
  • 2 łyżki klarownego soku z jabłek
  • 1 łyżka kaszki ryżowej przygotowanej na wodzie
Sposób przygotowania:
  1. Dynię gotuj pod przykryciem do miękkości w wodzie zmieszanej z sokiem jabłkowym.
  2. Podczas gotowania sprawdzaj czy nie należy dodać jeszcze odrobiny wody.
  3. Całość zmiksuj i zagęść wcześniej przygotowaną kaszką.
Smacznego!