piątek, 19 lipca 2013

Lody kefirkowe (po 12. miesiącu)


Maluchy uwielbiają lody! Jeśli boisz się dać dziecku tak zimnej przekąski, deser możesz odstawić na noc do lodówki. Będzie równie pyszny! Nie będzie aż tak zmrożony i łatwo podasz go łyżeczką. Czasami urozmaicam te lody pokruszonym biszkoptem, którego dodaję do masy przed zamrożeniem.

Składniki:
  • 1/2 szklanki kefiru
  • 1/2 banana 
  • 1 łyżka dżemu z owoców leśnych
  • garść malin
  • garść jagód
Sposób przygotowania:
  1. Owoce dokładnie umyj i zmiksuj z kefirem i dżemem.
  2. Masę przełóż do specjalnych foremek na lody lub małych pojemniczków i wstaw na noc do zamrażarki lub lodówki.
  3. Następnego dnia zdrowy owoc będzie gotowy do podania.
Smacznego!